Eerste Communie

Waarom vieren we eerste communie?
Eerste communie, een feest!

De eerste communie is een feest voor heel de parochie De samenwerking tussen school, parochie en gezin maken dat de eerste communie een echt en authentiek feest kan zijn voor de kinderen.

Kinderen weten dat bij de eerste communie een feest en cadeautjes horen. Dat mag natuurlijk. Maar het is nooit zomaar feest. Waarom vieren we feest en waarom al die cadeautjes?

Het grootste cadeau dat de kinderen op de dag van de eerste communie krijgen is de ontmoeting met Jezus en zijn kerkgemeenschap. Communie komt van communio wat ‘gemeenschap’ betekent. Communie vieren betekent dan ook in gemeenschap treden met Jezus en met de mensen waarmee we samen vieren.

Eerste communie in onze parochie

De voorbereiding op de eerste communie dient vanaf september 2018 in de eerste plaats te gebeuren door de OUDERS ZELFS, maar wel in samenwerking met onze parochie en met onze plaatselijke school. Eventueel kan ook de hulp van de ‘pastorale eenheid Mozes’ gevraagd worden. Meer informatie kan u steeds bekomen in onze school, bij onze plaatselijke contactpersoon Manda, of bij pastoor Jan. Zolang er voldoende medewerking is van de ouders behouden we zeker de eerste communieviering in onze eigen parochiekerk.

De eerste communie heeft plaats in onze parochiekerk op het feest van Ons Heer Hemelvaart (donderdag) om 10.30u.
- 30 mei 2019
- 21 mei 2020

Meer info krijgt u steeds tijdig via de school (015 23 48 55).